Ingyenes szállításVigas 16 LC faelgázosító kazán (18kW)

Vigas 16 LC faelgázosító kazán (18kW)

Web ID: 1132

Ár: 942,975 HUF / db

Gyártó:Vigas
Minimum rendelhető mennyiség:1 db
Súly:400.00 kg

Megrendelheti telefonon is: +36 (30) 646 3023

Választható fizetési módok: Készpénz, Átutalás, Utánvét

Szállítási díj: Ingyenes!

Készletállapot: Rendelésre

Garancia: 5 év

Vigas 16LC Faelgázosító Kazán, Vigas Kazán gyors áttekintés

- AK 3000 szabályozó
- Füstgázhőmérséklet érzékelő
- Lambdaszonda
- Biztonsági hűtő hőcserélő
- Szervomotor által mozgatott csappantyú az elsődleges és másodlagos levegő vezérlésére
- Elszívó ventilátor, keringető szivattyú, szobatermosztát csatlakoztatásának lehetősége
- Bővítő modulok (EXPANDER) csatlakoztatásának lehetősége, összetett fűtési rendszerek összehangolt vezérlésére
- A lambda szonda adatai alapján finoman vezérelt égés folytán további 20–25 % tüzelőanyagfogyasztás csökkenés a lambda szonda nélküli VIGAS modellekhez képest.
- A kazán magas, akár 91 %-os hatásfoka.
- Alacsony, az előírtnál lényegesen kisebb károsanyag kibocsátás a tökéletes égésnek köszönhetően.
- Könnyű, gyors tisztítás az eltávolítható elsődleges levegő járat által.
- Az elgázosító kamra falainak rézsútos kialakítása a tökéletes tüzelőanyag felhasználás biztosítása érdekében.
- Magas élettartam a belső részek hőálló, korróziógátló TERMOSIL védőréteggel történő kezelésének köszönhetően.
- Samottal kibélelt égéstér a tökéletes égés biztosítása érdekében.
- Vastag NOBASIL hőszigetelés a hővesztés megakadályozására.
- SD kártyás diagnosztikai rendszer, a kazán működésének PC-n történő utólagos kiértékelése céljából.
Vigas 16LC Faelgázosító Kazán, Vigas Kazán leírás

A Vigas 16 LC Faelgázosító Kazán mikroprocesszoros vezérléssel rendelkezik, melynek köszönhetően a készülék rendkívül gazdaságos és kényelmi szempontból is előre lépést jelent a hagyományos vegyestüzelésű kazánokhoz képest.

A Vigas 16 LC Faelgázosító Kazánok még gazdaságosabbá tehetők, ha a rendszerhez egy vízmelegítő tartályt is kötünk, amely a téli időszakban biztosítja a családi ház melegvízellátását, nyáron pedig normál villanybojlerként funkcionál. A VIGAS kazánok napkollektoros rendszerhez is kapcsolhatók. A Vigas faelgázosító kazánok alkalmazhatóak puffertartály beépítése nélkül is.

A Vigas 16 LC Faelgázosító Kazánok nagymértékben különböznek az átlagos szilárd tüzelésű kazánoktól. Az égési folyamat az úgynevezett elgázosítás elvén működik. Az elgázosítási eljárás a szerves és szervetlen anyagok zárt kamrában történő hőbomlásán alapul, amely a befúvóventilátor által létrehozott elsődleges levegő kismértékű túlnyomásánál megy végbe. Az faelgázosítás a hőálló betonfúvóka felett, a kazán tüzelőanyag terében történik. Az első fázisban a tüzelőanyag szárítása és a nedvesség kivonása történik. A keletkező gázok összekeverednek az előfűtött szekunder levegővel, és ezek alkotják az égési gázok elegyét a második fázisban. A gázok elégetése a kazán égésterében megy végbe és a harmadik fázisban az égéstermék a hőcserélő csövön keresztül távozik a kéménybe.

A Vigas 16 LC Faelgázosító Kazánban bármilyen száraz fát el lehet égetni, akár fűrészport, fa brikettet, fa rönköt, pellettet. Azonban fontos figyelembe vennünk, hogy a kazán hatékonysága, és az égés hosszát nagy mértékben befolyásolja a tüzelő anyag mérete, valamint a nedvesség tartalma. Általában a kemény fák gázosodnak el a leglassabban, ezért ezekkel lehet elérni a legtöbb időtartalmú égést. Az ajánlott tüzelő anyag nedvessége ne haladja meg a 20%-ot.

A Vigas 16 LC Faelgázosító Kazán vezérlése:

Az új AK 3000 vezérlés rendkívüli módon megkönnyíti a kazán kezelhetőségét. Alapját egy áttekinthető grafikus kijelző alkotja, és egy kör alakú menüvezérlő, öt gombbal. Minden egység melyet a vezérlő irányít, megjelenik a kijelzőn az előválasztott konfiguráció alapján. Az elgázosítás és égés folyamán a vezérlő figyeli a hőmérséklet változását, és szükség szerint növeli, vagy csökkenti a befúvóventilátor fordulatszámát, amivel szabályozza a kazán teljesítményét. Ennek köszönhetően a kazán működtetése amellett, hogy rendkívül gazdaságos, kényelmi szempontból is óriási előrelépést jelent más készülékekhez képest. A hagyományos kazánoknál az égéstermék egy jó része hasznosítatlanul a kéményen át eltávozik. A kilépő füstgázhőmérséklet alapján történő vezérlés biztosítja a nagymértékű megtakarítás lehetőségét.

A VIGAS LAMBDA CONTROL esetén a vezérlés felhasználja az oxigén többletről érkező információkat a lambda szondából, mely alapján irányítja az elsődleges és másodlagos levegőbeömlő csappantyút. Ez a rendszer biztosítja minden fafajta hatékony elégetését, és egyúttal csökkenti a felhasznált tüzelőanyag mennyiségét kb. 20-25 %-al.

A Vigas faelgázosító kazánokhoz szobatermosztát csatlakoztatható így növelve a fűtési komfortérzetet. A Vigas faelgázosító kazán alap fűtési rendszerhez történő csatlakoztatásához nem szükséges puffertároló beépítése, mellyel jelentős költség takarítható meg, ezzel is növelve a befektetés gyors megtérülési idejét.

Alapfelszereltségben a VIGAS kazán lehetővé teszi:

A fűtés szabályozását a kilépő füstgázhőmérséklet alapján
Az elszívó ventilátor vezérlését
A kazánköri keringető szivattyú vezérlését
A szobatermosztát csatlakoztatását
Bővítő modulok csatlakoztatását
Ethernet modul csatlakoztatását SD kártyával

A VIGAS Lambda Control a továbbiakban még lehetővé teszi:
az elsődleges és másodlagos levegőbeömlő csappantyú szervó vezérlését a Lambda szonda segítségével