Centrometal CentroPlus B 35 Cm Pelet-set, vegyes és pellet tüzelésű iker kazán, komplet 370 literes burkolt pellet tartállyal 35kW

A kép illusztráció

Centrometal CentroPlus B 35 Cm Pelet-set, vegyes és pellet tüzelésű iker kazán, komplet 370 literes burkolt pellet tartállyal 35kW

Web ID: 14623

Ár: 1,200,000 HUF / db

Gyártó:Centrometal
Minimum rendelhető mennyiség:1 db
Súly:580.00 kg

Megrendelheti telefonon is: +36 (30) 646 3023

Választható fizetési módok: Készpénz, Átutalás, Utánvét

Szállítási díj: 18,000 HUF (Futárszolgálat)

Szállítási idő: 4 - 6 munkanap

Készletállapot: Rendelésre

Garancia: 5 év

Centrometal vegyes és pellet tüzelésű ikerkazán egymásmellé épített, vegyes- és fapellet tüzelésű kazánból álló, vízteres acéllemez iker kazán. Előnye, hogy minden átalakítás nélkül, a kazán egyik fele fáskazánként, míg a másik fele automata működésű pellet kazánként üzemel. Ötvözve a legolcsóbb és a legkényelmesebb szilárd tüzelés előnyeit.

A gyártó EKO-CK P és EKO-CKB P vegyes tüzelésű, vízteres kazánjainak alapjaira épített iker kazán. A CentroPlus B kivitel esetén az iker kazán egy a tűztér fölé épített inox használati melegvíz tartállyal is kiegészített, mely fűtési szezonban a folyamatos HMV ellátását is biztosítja. Az iker kazán felépítése szerint, egy bal oldali vegyes (vagy fűtőolaj) tüzelésre kialakított, míg a jobb oldali fa pellet (vagy fűtőolaj) égőfejjel felszerelt kazántest.

A pellet kazán test mellé épített 370/800 literes pellet tároló tartályból történik az égőfej automatikus pellettel történő ellátása. A pellet égőfej automatikus begyújtással, égőfej tisztítással és égési levegő adagolással rendelkezik. A rendszer nagy előnye, hogy a bal oldali kazántest szilárd tüzelőanyaggal való kézi feltöltése és annak leégése után, a jobb oldali pellet tüzelésű kazán test, ha a fűtési rendszer igényli a meleg vizet, automatikusan begyújt, és szolgáltatja a hőt.

A fa pellet tüzelési egység 91%-os tüzelési hatásfokkal, míg a vegyes tüzelésű kazán test akár 84%-os hatásfokkal is képes üzemelni.

A Centrometal vegyes és pellet tüzelésű ikerkazán sorozat 6 modellből áll, 25, 35 és 50 kW névleges teljesítményben, beépített HMV tartály változatban és anélkül.

 

CentroPlus Centrometal vegyes és pellet tüzelésű ikerkazán legfontosabb jellemzői:

Iker kazántest, nagy tűztérajtók és nagyméretű tűzterek, mely lehetővé teszi fával való üzemeltetés esetén a nagyobb fahasábokkal való fűtést, a kazán egyszerű tisztítását és karbantartását.

Megfelelően méretezett tűztér és az égési gázok három lépcsős kivezetése valamint a beépített füstgáz áramlást lassító turbulátorok garantálják a hatékony és gazdaságos üzemeltetést (turbulátorok kizárólag a pellet égető kazán félben találhatók).

Kiemelkedő minőségű, 5 mm vastag kazán lemezből készült tűztér, valamint 5 év garancia a kazán hegesztési minőségére.

A pellet kazán oldalon pellet égőfej, nyomóventillátoros primer levegő adagolással, égőfej tisztítási funkcióval, energiatakarékos csigás pellet adagolás (15 kW-os villanymotorral), az égéstér nyomás érzékelővel.

A pellet tüzelőanyag adagolása a kazán mellé épített 370 vagy 800 literes pellet tároló tartályból automatikusan, a hőigénynek megfelelően történik.

A CentroPlus B kivitel esetén a kazántestbe, a tűztér és a hőcserélők fölé beépítésre kerül egy rozsdamentes használati melegvíz tároló, mely a kazántesbe építésnek köszönhetően nem igényel külön keringető szivattyút.

A kazán gyári beépített termosztáttal felszerelt, amely szabályozza a fűtési szivattyú működését.

Alapfelszereltséghez tartoznak továbbá a kazánhőmérséklet kijelző, valamint a kazán tisztításához és hamu gyűjtéséhez szolgáló eszközök.

Kazánvezérlés, a következő feladatokat ellátására:

 • fűtőköri szivattyú vezérlés
 • HMV szivattyú vezérlés
 • lefagyás és túlhevülés elleni védelem
 • a pellet kazán oldalon automatikus gyújtás és tüzelőanyag adagolás, fotocellás lángőrzés, , állítható teljesítmény szabályozás, programozható elektronikus automata-vezérlés,
 • téli – nyári használati meleg víz program = indirekt HMV tartály esetén, a kazán a fűtési rendszert nem, kizárólag az indirekt tartályt fűti meg

A két kazántest füstgáz kivezetése egyetlen kémény csatlakozáson keresztül megoldott.

A kazántest és hőszigetelése külön szállított, mely lehetővé teszi a könnyű mozgatást és a beépítést, valamint kisebb a sérülés kockázata.

A Centrometal vegyes és pellet tüzelésű ikerkazán bevizsgálását és tesztelését a Zágrábi Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán végezték, és az európai unió szabványának megfelelő minősítéssel rendelkeznek (EN 303-5 és EN 304).

 

A kazán alapfelszereltsége:

 • iker kazántest, 50 mm vastagságú ásványi gyapot hőszigeteléssel és burkolattal
 • a CentroPlus B kivitel esetén kazán mérettől függően 80/100 liter űrtartalmú HMV tartály
 • beépített gyári termosztát
 • kazánhőmérséklet kijelző
 • pellet égőfej adagoló csigával
 • pellet tároló tartály (kazán kW-tól függő méretben)
 • kazán vezérlés
 • tisztító és hamuzó eszközök
 • magyar nyelvű kezelési utasítás

 

Rendelhető kiegészítők:

 • termikus biztonsági szelep hőcserélővel
 • fűtési puffer tároló (Centrometal CAS)
 • GSM modul

 

A kazán üzemeltetéséhez szükséges fűtési rendszer kiegészítők:

 • manuális 4-utas keverőszelep, vagy fűtési puffer tároló használata esetén 3 utas termosztatikus szelep
 • zárt fűtési rendszer esetén: termikus biztonsági szelep (50 kW esetén 2 db), biztonsági hőcserélő (50 kW esetén 2 db), biztonsági szelep (2,5 bar) és tágulási tartály
 • nyitott fűtési rendszer esetén: nyitott tágulási tartály, illetve a HMV-hez biztonsági szelep (6 bar), tágulási tartály és egy utas szelep
NévMéretLetöltés
Muszaki adatlap401834 Kb Letöltés